divendres, 17 d’abril del 2020

Últimes notícies! 1

Últimes notícies!

Arthur Evelyn St. John Waugh (1903 -1966) fou un escriptor anglès de novel·les, biografies i llibres de viatge. És reconegut particularment per la seva novel·la Brideshead Revisited (1945) i per la seva trilogia de la Segona Guerra Mundial Sword of Honour.
 En la dècada de 1930 va viatjar molt, sovint com a corresponsal. Va servir en les forces armades britàniques durant la Segona Guerra Mundial, primer a la Marina Reial Britànica i més tard a la Guàrdia muntada. Totes aquestes experiències i l'àmplia gamma de gent que va conèixer, van modelar la ficció de Waugh, en general, humorísticament.
Moltes de les novel·les de Waugh reflecteixen l'alta societat i aristocràcia britànica, que  tot i que és durament satiritzada, provoca  certa atracció . Waugh atacava l'absència de valors de la vida moderna , especialment de la societat londinenca. En aquest sentit Waugh suposa un dels grans crítics de la modernitat i de l'Estat del benestar sorgit després de la Segona Guerra Mundial. Va escriure relats, biografies i llibres de viatges. La prosa estilitzada i mordaç de la seva obra li garantí l’èxit entre el gran públic i la lloa de la crítica del moment.
Últimes notícies! (1938). És una de les primeres obres de Evelyn Waugh, i una de les més divertides. Una novel·la satírica i despietada contra el món del periodisme o, millor dit, contra la desinformació i la confusió. A Últimes notícies hi trobem el ritme i el gust per l'absurd, un munt de situacions d'una comicitat irresistible i altes dosis d'enginy anglès de classe alta. Waugh és un mestre a l'hora de contraposar caràcters i concepcions del món: treu els seus personatges del context on se senten segurs i els llança a un món ple de malentesos i gent estranya. I aquest és el cas del protagonista de la novel.la: William Boot, que de la nit al dia  i sense cap experiencia prèvia, es converteix en un intrèpid corresponsal de guerra.

El fragment que llegireu  explica la trobada entre en William i en Corker, que també viatja cap a Ismaèlia com a enviat especial d’una agència de notícies. A bord del Francmaçon, el creuer que els porta cap a l’Àfrica oriental, en Corker explicarà en William algun dels secrets de l’ofici periodístic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada